Aynadaki Düşman - Teşkilat dizisi Fan sitesine Hoş geldiniz Select Launge

27 Nisan 2009 Pazartesi

Aynadaki Düşman Tamamdır

Kim ne derse desin, TRT'nin yeniden uzaktan kumandalara yerleşmek için verdiği çabayı takdirle karşılıyorum. Ekrana pek çok yeni dizi ve program sürüyorlar. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Formula 1'i canlı yayınlıyorlar. Diğer kanallar sırtlarını birkaç yarışma ve diziye bağlamışken, TRT program üstüne program yapıp, kanal üstüne kanal açarak etki alanını genişletiyor. Kurumun yanlış kararlar verdiği, hatalı alanlara yatırım yaptığı da oluyor ama TRT'de eskiye oranla çok daha fazla 'iyi şey' oluyor.

TRT'nin yeni dizilerinden Aynadaki Düşman'ı beğendim. Öncelikle çekim tekniği açısından Batı televizyonlarında rastladığımız pek çok kaliteli dizi ile boy ölçüşecek cinstendi. Ayrıca Şafak Sezer ile Haluk Piyes'in oyunculuklarını da sevdim. İkisi de rollerine 'cuk' oturmuş. Bugüne kadar hep 'güldürmesine' alıştığımız Şafak Sezer bu handikapı kolayca aşıp, bizi 'acımasız bir terörist' olduğuna inandırıyor. Haluk Piyes ise atletik görüntüsü ve Batı orijinli oyunculuk eğitimi ile aksiyon dizileri için biçilmiş kaftan. Bazıları devlet kanalını, reyting alabilmek adına Kurtlar Vadisi'ne rakip çıkartmak zorunda kaldığı için eleştirebilir. Ama televizyonlar 'seyredilmek' zorunda. Bunu akıldan çıkartmamak lâzım.

Özel ya da devlet kanalı olsun, her yayıncı kuruluşun zaman zaman böyle 'reyting lokomotiflerine' ihtiyacı olur. Kim bilir belki insanlar yeniden TRT izleme alışkanlığı edinirse, gözlerine TRT 2'deki onca kaliteli kültür-sanat programı ve belgesel de takılır. Dizide gördüğüm tek teknik hata ise minibüsün dağ başında havaya uçurulduğu sahnenin, polis merkezindeki kayıtlarda 'aynen' yer almasıydı. Peki polis bu görüntüleri nereden buldu? Dizinin yönetmeninden mi rica etti?

TRT'nin son dönemdeki bir başka 'farklı' dizisi ise Yapma Diyorum adlı yapım. Abdullah Oğuz ile Mahinur Ergun el ele verip, ortaya 'post modern ağa dizisi' çıkartmışlar. Böylesine riskli bir projeyi hayata geçirmek de, TRT'ye kabul ettirebilmek de büyük cesaret işi. Alışılageldik ağa dizileriyle inceden inceye dalgasını geçen, teknoloji ve bilgi çağında değişip, gelişen yeni köy hayatını esprili ve çarpıcı bir anlatımla gözler önüne seren 'Yapma Diyorum'da insanı çekip, içine alan, kumanda aletini unutturan bir büyü var. Bu diziyi ekranda farklı bir şeyler arayanlara hararetle tavsiye ediyorum.

Yüksel Aytuğ / Sabah

Televizyon Gazetesi : Bu Dizi Tutar

TRT'nin Aynadaki Düşman dizisi ilk bölümünden dikkat çekti. Şafak Sezer, dizideki prodüksiyonu anlattı.

Resim

CNNTÜRK'te ekrana gelen, Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu Full Ekran programının konuğu "Aynadaki Düşman-Teşkilat" dizisinin başrol oyuncularından Şafak Sezer oldu.

TRT 1'de ekrana gelen dizide, bir suikastçi olan Çelebi karakterini canlandıran Şafak Sezer, rolünü tarif ederken 'enteresan' kelimesini kullandı.

Semercioğlu'nun, dizideki prodüksiyonun büyüklüğünden bahsetmesi üzerine araya giren Şafak Sezer, "3 yıllığına platolar kiralandı. Nasıl bir cesaret ama! Bu işe böyle sinema gibi özenmeleri, çekmeleri biraz bizi çekti. 15 dakikada saat 04.30'da Osmanbey uçuruldu. Ben gördüm, yani Osmanbey'de patlama oldu 04.30'da. izinler alındı, bilmem ne oldu falan" diye konuştu.

Bu arada, Osmanbey'deki patlama sahnesinden rahatsız olanların da bulunduğunu belirten Şafak Sezer, bu patlama sahnesinde dublörlerin kullanıldığına dikkat çekti.

Ağır Abla olmak İyiymiş

'Aynadaki Düşman' dizisinde kötü kalpli bir ajanı canlandıran Fadik Sevin Atasoy rolünü çok sevdiğini söyledi: Bir hareketimle her şeyi değiştirebilirim. Ağır abla olmak iyi bir şeymiş...

Fadik Sevin Atasoy ‘Aynadaki Düşman’ dizisindeki ‘kötü ajan’ rolüyle ‘eğlendiğini’ söyledi. Atasoy, "Senaristler benim için kurguluyor. Kötülük nasıl bir şeymiş öğreniyorum. Daha önceki rollerimde hep bana acı çektiriyorlardı, şimdi ben acı çektiriyorum" diyor.

Resim

TRT 1'de yayınlanan 'Aynadaki Düşman' dizisinde bir ajanı canlandıran ve önümüzdeki günlerde bir sit-com'da rol almaya hazırlanan Fadik Sevin Atasoy, mayıs ayında da 'Usta' filmiyle sinemaseverlerle buluşacak. İşte ekranın fovori yüzlerinden Atasoy'un GÜNAYDIN'a özel anlattıkları...

* Türkiye'de ilk defa bir dizi, sinema formatında çekiliyor. Bu sizi heyecanlandırdı mı?

Türk televizyonları için yeni bir iş. Yurtdışından birçok dublör geldi. Bize bir nevi sinema projesinin içinde çalışıyormuş duygusu yaşatılıyor. Bu da oyuncular için mutluluk verici.

* Dublör kullanıyor musunuz?

Hayır, kullanmıyorum.

KÖTÜLÜK ÖĞRENİYORUM

* Dizide 'Zerrin Batıkaya' adlı bir ajanı canlandırıyorsunuz. İlk defa mı kötü bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Şimdiye kadar hiç kötü bir karakter oynamadım. Genelde rollerim bıçak sırtıydı. İyiydi ama kötü şeyler yapmak zorunda bırakılmıştı. Gerçekten ruhu, içi, bakışı kötü bir karakter oynamamıştım. Benim için bir değişiklik oldu. Gerçek hayatta kötülük düşünemediğim için senaristler benim adıma kötülük kurguluyor. Ben de öyle eğleniyorum. Kötülük nasıl bir şeymiş öğreniyorum. Milli Güvenlik Teşkilatı'nın başına atanan ve orayı da biraz karıştıran ikili bir ajan rolündeyim. Teşkilat binasında düğmeye basıp orayı burayı patlatıyorum. Ağır ablayım. Bir hareketimle her şeyi değiştirebilirim. Böyle ağır abla olmak iyi bir şeymiş. Daha önceki rollerimde hep bana acı çektiriyorlardı. Şimdi ben acı çektiriyorum.

* 'Aynadaki Düşman'da yer aldıktan sonra haberlere daha farklı mı bakmaya başladınız?

Politikayı daha çok takip eder oldum. Benim bürokrat arkadaşlarım var, onları takip ediyorum. "Sen niye bize böyle bakıyorsun?" diyorlardı. Ben de "Rolüm için bakıyorum" diyordum. Gerçekten bürokrasinin konuşulduğu bir toplantıya beni özellikle soktular. Ben de orada incelemelerimi gerçekleştirdim.

* Yetkin Dikinciler, Hasibe Eren, Şevket Çoruh gibi isimlerle oynadığınız 'Usta' filmi 8 Mayıs'ta vizyona giriyor. Filmde 'Emine' karakterini canlandırıyorsunuz...

Film Eskişehir'de yedi haftada çekildi. Bir oto sanayi ustasının en büyük hayali kendi yaptığı uçağı uçurmak. O tutkusunda o kadar bencilleşiyor ki, karısını, yani beni ihmal ediyor. Kadın 4-5 defa düşük yapmış. Bir daha hamile kalırsa ölme ihtimali çok yüksek... Buna rağmen çocuk sahibi olmak istiyor; adam ise ilgi göstermiyor. Hayat Emine'ye, aşkı alamıyorsa aşka gitmenin yollarını bulmasını öğretiyor.

* 'Sonbahar' dizisinde birkaç bölüm oynadınız. Başrol yerine küçük rolleri tercih etmenizin sebebi?

Dizilerde başrolü özellikle kabul etmiyorum. Benim gönlüm sinemadan yana. Her sene en az bir tane film çekiyorum. Filmin katılmam gereken festivalleri ve panelleri oluyor. Oyuncu olarak, filmlere sahip çıkılması taraftarıyım. Bir dizide başrol oynarsam haftanın altı gününü alacak. Ben de sinemaya ve tiyatroya vakit ayıramayacağım. Hem yardımcı karakterle diziye desteğimi veriyorum, hem de diğer işlerimi yapıyorum.

İKİ FİLM BİRDEN KATEGORİSİ

* Sinema filmleri gösterime girmeden filmlerdeki cesur sahneler konuşuluyor. Bu konudan rahatsızlık duyuyor musunuz?

Bundan çok canım sıkıldı. 'Usta' filminde üstümde gecelikle Yetkin ile durduğum bir sahne var. 'Yine yatak sahnesi' diye yazmışlar. Filmi izlediniz mi? Ne olduğunu biliyor musunuz? Benim filmime zarar veriyorlar. Filmimi herhangi bir cep sinemasındaki 'iki film birden' kategorisine sokuyorlar. Bu, emeğe saygısızlıktır. Bu, kul hakkı yemekle aynı şeydir. Yaptığım her işin arkasındayım. Ancak olmayan bir şeyi varmış gibi göstermelerini anlamıyorum. Film daha gösterime girmemiş, fragmanda gördüğün bir sahneyi nasıl böyle anlatırsın! Ayrıca o, çoluğun çocuğun ve genç nüfusun izleyeceği bir film. Benim seyirci kitlemi engelliyorsun.

* Yeni bir sit-com'da da yer almaya başlıyorsunuz. İzleyici sizi komedide görmeye çok alışık değil. Hayranlarınızı şaşırtacak mısınız?

'Geçmiş Olsun' nisanın son haftası TRT'de başlayacak. Tamer Karadağlı, Emre Kınay, Sezin Akbaşoğulları, Defne Yalnız ve Tuluğ Çizgen gibi oyuncularla oynayacağım. 'Avrupa Yakası'na konuk oyuncu olarak çıktım. Yapımcılar, benim komedi tarafımı bilmiyorlardı. Bu diziden sonra 'gel bir sit-com' yap dediler.

* İki projede birden oynamak zor mu?

Hayır, hiç değil. İkisinin çekim programını çok iyi ayarlıyorlar. Başrolleri tercih etmediğim için hem nefes alabiliyorum hem de doğru golü atıp geri çekiliyorum. Sahada boşu boşuna koşturmuyorum. Bu işin başı, yanı yok.

Aynadaki Düşman Teşkilat Aynadaki düşman İzle Aynadaki Düşman Son Bölüm © 2008. Template by Aynadaki Düşman - teşkilat.

TOPO