Aynadaki Düşman - Teşkilat dizisi Fan sitesine Hoş geldiniz Select Launge

30 Nisan 2009 Perşembe

Aynadaki Düşman Analiz






Aynadaki Düşman
- Teşkilat dizisi de tıpkı Kurtlar Vadisi Pusu gibi Ergenekondan ,Jitem'den,vb.. gizli teşkilatlardan konu edinirse,Kurtlar Vadisi Pusu'ya bu yönden kafa tutması biraz zor .. ama "Aynadaki Düşman" olarak bakılırsa olaya o ayrı , bu tarz örgütlenmelerden cok örgütlenlerin hangi gereksinimlerden doğduğuna açıklık getirilirse ne ala, ama dediğim gibi Aynadaki Düşman , Kurtlar da olduğu gibi daha derin mevzulara girmemeli bu işin yüzeysel kısmını anlatmalı...

Yoksa Kaybeden Aynadaki Düşman olur ki , ilk sezon Teşkilat serisi başlamadan biter...
Umuyoruz özgün bir anlatım sergiler dizimiz bunuda ilk on bölümden önce göremiyeceğimiz kesin...

Yazı : EDİTÖR /aynadakidusman-trt

Bu dizi Büyük İş yapar , Ancak...

TRT 1'in yeni dizilerinden Aynadaki Düşman: Teşkilat, izleyenleri bir hayli şaşırtıyor.

Kurumun şu ana kadar ekrana getirdiği bir çok iddialı olduğu söylenip de bir kaç bölüm sonra kaldırılan dizilerle hiçbir benzerliği yok.

En son MAT dizisi büyük bir iddia ile yayınlanmış, ancak o iddialı laflar kadar özenli bir iş ortaya çıkmayınca kaldırılması kaçınılmaz olmuştu.

Canını Sevdiğim İstanbul'u yani CSİ'nin de akıbetinin MAT'a benzemesi bizleri şaşırtmadı.

Ancak Aynadaki Düşman: Teşkilat dizisi TRT'nin yüzünü bir hayli güldüreceğe benziyor.

Şafak Sezer'in pos bıyıklı Çelebi karakterinin tek falsosu ünlü oyuncunun kiloları... Şayet Şafak Sezer bu süreçte biraz zayıflayıp daha fit gözükürse, katil/suikastçi rolünde inandırıcılığını da artıracaktır.

Belleklerimizde Bruce Willis'ın tüm etkileyiciliğini kullandığı 'Çakal'ı ve Jean Reno'nun soğuk kanlı Leon'u dururken, kilolu bir Türk katil Çelebi, bizlere o kadar da inandırıcı gelmiyor...

Ancak dizinin prodüksiyonu, gösterilen özen ve yüksek bütçesi dikkate alındığında Şafak Sezer'in kilolarına bir müddet daha katlanabiliriz.

Aynadaki Düşman:Teşkilat dizisi son dönemde 'dizikolik'ler için 'koliklik' yaratabilecek dikkat çekici yapımlardan birisi...

Çekimler, müzik, dekor, kullanılan üstün teknoloji diziyi diğer bir çok yapımdan ayırıyor.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile karşılaştırmak pek de doğru değil... Farklı bir yapım Aynadaki Düşman: Teşkilat...

Öğrendiğimize göre dizinin yapımcıları plato için 3 yıllık anlaşma yapmışlar. Yani bu işin peşini bırakmayacak iradeye sahipler... TRT, biraz sabrederse Aynadaki Düşman: Teşkilat ile ciddi bir ivme yakalayabilir.

Dizide gözlerimizi yoran bazı detaylar da yok değil...

Özellikle diziye hız getirmek, sürükleyicilik sağlamak için yapılan kimi abartılar bir müddet sonra inandırıcılık noktasında izleyicinin kafasında soru işaretleri bırakabilir.

Örneğin, Çelebi'nin başarısız olan iki işbirlikçisini bir minibüsün içine bomba koyarak hayava uçurduğu sahnede, aracın dağılan parçalarının her tarafa saçılıp da Çelebi'nin sağından solundan uçuşması ve onu en azından teğet geçmemesi biraz abartı değil mi?
Tabii Çelebi'nin ilahi bir yanı yoksa!

Aynadaki Düşman:Teşkilat'ı çok yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Dizide güncel konular vurgulu bir şekilde işlenmeye başlarsa, güncel meselelere dokundurmalar yapılırsa Kurtlar Vadisi Pusu gibi efsaneleşmese dahi, 'koliklik' yaratması hiç kimseyi şaşırtmayacaktır.

Aynadaki Düşman Teşkilat Aynadaki düşman İzle Aynadaki Düşman Son Bölüm © 2008. Template by Aynadaki Düşman - teşkilat.

TOPO